torsdag 17 december 2009

Chaos

Det är kaos i England!

De är helt sjukt. Trots att engelsmännen vet om att det kommer lite snö varje år så är de inte alls förberedda på det. Kollade på nyheterna lite tidigare här ikväll och de pratade om allt salt de hade på lager och att denna gången så skulle det nog räcka. Ja menar, hallå! I Svea rike har vi mer beredskap på plogning än vad armén har för krig. Visserligen bra! Krig är skit! Men då känns det som att vägverket åtminstone gör va som är gött för folket. Tillbaka till England. Här har man mer beredskap i Afghanistan än va man har på de inhemska vägarna. I samma nyhetssändning hade man ett reportage där en mamma grät och sa till tv-tittarna att hon är väldigt stolt över att hennes son antagligen räddade livet på massor av andra människor när han dog i en självmordsbombning. Samtidigt så pratar man i Köpenhamn om klimatet och jag sitter där i soffan med indisk chicken tikka massala och naan bröd och njuter av en lugn timma efter en hektisk dag. Känns konstigt att livet kan se så olika ut för människor. Till exempel så hade vi australiensare i mitt kök imorse som satt och mumsade frukost, precis som jag. Men de kommer ifrån ett land där de precis just nu är sommar och typ 40 grader C. Och här är de tjafs om lite snö.

Jag hade ett litet snack med Joe igår och han bara skrattade när ja berättade att vi byter däck. Att vi har olika för vinterhalvåret och sommarhalvåret. Han tyckte det var jättekonstigt, precis som ja inte fattar varför man försäkrar en person till en specifik bil istället för att försäkra bilen, och detta tycker både amerikanerna och engelsmännen tycker är riktigt.


I Australien finns det delar där du måste ha kedjor på dina däck. Det är ju ännu mer konstigt än oss, vi byter ju bara däck. Sådeså!




vi hade jullunch hos Luisa
de va första gången jag hade en "crackers"

merry white christmas!





kärlek

1 kommentar: